Florentinai

Florentinai puikus pasirinkimas ieškantiems sveikesnių saldumynų alternatyvų, be to, yra labai sotūs, greitai ir nesudėtingai pagaminami, be gliuteno.  Kiekvieną kartą naudodami  vis kitus ingredientus, sukursite naują skonį.

Sveiki saldumynai

Riešutai ir sėklos pasižymi ypatingai didele vitaminų ir mineralų įvairove, jie ir sveikų riebalų šaltinis, todėl mitybos racione turėtų užimti svarbią vietą. Žinoma, sveikiausi ir didžiausią naudą turi nekepti riešutai ar sėklos, tačiau kartais palepinti save ir mažuosius smaližius sveiku desertu tiesiog būtina :)

Sveiki saldumynai – Florentinai

10 – čiai florentinų iškepti reikės:

  • 2 valg.š. migdolų drožlių
  • 2 valg.š. saulėgrąžų sėklų
  • 3 valg.š. sezamo sėklų
  • 3 arb.š. medaus ar agavų sirupo
  • 2 arb.š. lydyto ghee sviesto ar kokoso aliejaus
  • Žiupsnelio malto cinamono

Sviestą, medų ir cinamoną pakaitinkite karšto vandens vonelėje ar ant viryklės, kol masė taps skysta.

Į dubenėlį supilkite sėklas, riešutus, sviesto ir medaus masę, gerai viską permaišykite ir sudėkite į keksiukų formeles (naudojau silikonines). Florentinų masę reikia gerai prispausti šaukšteliu ar kita priemone, kad kuo mažiau liktų oro tarpų. Suslėgtos masės storis turėtų būti apie 1cm.

Kepkite  iki 150°C įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių. Riešutuose ir sėklose esančios naudingosios riebiosios rūgštys yra neatsparios aukštai temperatūrai, todėl svarbu palaikyti kuo mažesnę orkaitės temperatūrą.

Iškepusius florentinus palikite formelėse atvėsi, tik tada išimkite.

Skanaus!

Dviejuose florentinuose bus:tik 121kcal

4g baltymų

9g riebalų

5g angliavandenių

Google GmailEmail
Daugiau sveikos mitybos receptų ir naudingų straipsnių rasite čia >>>

Bendraukime Facebook

Atsiliepimai

2017 birželis, Silvija: „Tiksliai pagal pageidavimus sukurtas valgiaraštis. Skanu, sotu, sveika. Rezultatų nereikėjo ilgai laukti."
Daugiau atsiliepimų...

Naujienlaiškis


2017 © Lieknėk sveikai!
Svetainę sukūrė: Regulus.lt