Kepta cukinija su sūriu

Ne viena šeimininkė suka galvą kaip panaudoti gausų cukinijų derlių. Dažniausiai jas naudojame įvairiuose troškiniuose, bet siūlau išbandyti ir šį receptą. Kepta cukinija su sūriu – greitai paruošiamas patiekalas, tiks net ir šventiniam stalui.

Kepta cukinija su sūriu

Kepta cukinija. Jums reikės:

  • Nedidelės cukinijos (neperaugusios)
  • 1 valg.š. aliejaus
  • Mėgstamų prieskoninių žolelių, naudojau krapus ir petražoles
  • Skiltelės česnako
  • Druskos, pipirų
  • 1 valg.š. tarkuoto parmezano sūrio

Cukiniją nulupkite ir supjaustykite griežinėliais. Susmulkinkite prieskonines žoleles, česnaką ir sumaišykite su aliejumi, pipirais bei druska. Cukinijų griežinėlius sumaišykite su padažu ir išdėliokite kepimo popieriumi išklotoje skardoje. Septynioms minutėms pašaukite į įkaitintą orkaitę (180 laipsnių), su grilio funkcija. Baigiant kepti, ant kiekvieno griežinėlio užberkite šiek tiek tarkuoto parmezano sūrio. Skanaus!

Patiekalo maistinė ir energetinė vertė:

156 kcal

5g baltymų

7g angliavandenių

12g riebalų

Google GmailEmail
Daugiau sveikos mitybos receptų ir naudingų straipsnių rasite čia >>>

Bendraukime Facebook

Atsiliepimai

2017 birželis, Silvija: „Tiksliai pagal pageidavimus sukurtas valgiaraštis. Skanu, sotu, sveika. Rezultatų nereikėjo ilgai laukti."
Daugiau atsiliepimų...

Naujienlaiškis


2017 © Lieknėk sveikai!
Svetainę sukūrė: Regulus.lt